SZENT GÁBOR
Bélyeggyűjtő Egyesület
a Szent Gábor Világszövetség tagja

CHRISTO DOMINO SERVIAM !
Az Úr Krisztusnak szolgálok !

Üdvözöljük látogatóinkat!
Szent Gábor bélyegeken
A bélyegkiadásokról
Egyesületünk történetéből
A Weltbund Gabriel története
Tagjaink gyűjteményeiből
Könyvek, füzetek
Kapcsolódó anyagok

A Szent Gábor Világszövetség Kongresszusai ( 2000 után  )

2004-ben a belga Gent adott otthont a Világszövetség XII. kongresszusának. A rendezvény három lényegesebb esemény köré csoportosult. 

 • Tisztelgés König bíboros emléke előtt (emlékbélyeg, emlékbélyegzés)
 • 50 éves a Szent Gábor Világszövetség. A 2003-as jubileumi ünnepségsorozat lezárása is a kongresszus keretei közt zajlott.
 • Bélyegkiállítás és rendkívüli bélyegzés. A különböző Mária zarándokhelyeknek saját bélyegzői voltak, melyeken az adott templom kegyszobra szerepelt. A belga posta külön emlékbélyegzőt használt a Világszövetség kongresszusa tiszteletére.

2008-ban a szlovákiai Nyitra volt a XIII. kongresszus helyszíne.

 • A Világkongresszus rendezvényei a július 2-án a nyitrai múzeumban megnyitott
  "Nitrafila 2008"
  bélyegkiállítással kezdődtek. A bélyegkiállítás alatt a szlovák posta négyféle alkalmi bélyegzőt használt. A kiállítók 40 értékes gyűjteményt állítottak ki a keresztény motívumok köréből.
 • Fogadás Ján Chryzostom Korec bíboros atya rezidenciáján.
 • A délelőtt folyamán tartott kongresszusi ülésen, melyen egyesületünket - Béni József elnökünk betegsége miatt - dr.Gundrum Károly képviselte, megválasztották a Világszövetség új vezetőségét. Ezzel párhuzamosan a Kaviár Étterem emeletén rendeztek bélyegkiállítást, ahol igen gazdag, 112 keretet igénybe vevő anyagot mutattak be a kiállító Gildék képviselői. Egy kis benyílóban rendkívüli postahivatalt is berendeztek.
 • Szombaton szabadtéri ünnepi mise.
 • Vasárnap reggel bélyegbörze, majd a Szt. Emmeramus katedrálisban püspöki szentmise, ahol a könyörgéseket a delegátusok saját anyanyelvükön mondták el németül, lengyelül és magyarul.

2011-ben Ausztria Voralberg tartományának Rankweil nevű városában rendezték a XIV. kongresszust szeptember 2.-án. A szokásos 4 év helyett a nyitrai kongresszus után 3 évre hívták össze, mert az ott megválasztott szlovák Jan Vallo elnök egészségi és egyéb elfoglaltsági okokból, 2010-ben lemondott.

A következő személyek kaptak megbízatást az elkövetkező 4 évre:
A WB-elnökség balról jobbra: Wolfgang Müller pénztáros, Mag. Ján Vallo alelnök, Thommy Jeppesen alelnök, Dr. Mark Bottu elnök, Annemarie Strasser főtitkár, Anton Schipper alelnök, Dr. Dietmar Fiedler alelnök. (Foto: Herbert Bölke)
Augustine Serafini (USA) nem tudott részt venni a kongresszuson.
Számvevők: Albrecht Wolk (Németo.), Bogdan Michalak (Lengyelo.), Dr. Wolfgang Steyrleithner (Ausztria)

A Világszövetség kiállításai 
2004. április 28-án az Osztrák St. Gabriel rendez bélyegkiállítást a Közép-európai Katolikus Találkozó Mariazell-i zárórendezvényéhez kapcsolódva.

VisszaHaza